Metro Musik - Grumpynators

Københavnske Grumpynators blev dannet i 2011, og består af 4 erfarne live-musikere, med en fortid i henholdsvis Volbeat, Taggy Tones og Jackal. Grumpynators' store styrke, er deres rå og upolerede live-optræden. Her handler det om de gamle dyder, hvor fest, sprut og Rock 'n' Roll er i højsædet. Det afspejles også, i deres egen form for Rock 'n' Roll-musik, som de kalder Motorbilly; Et eksplosivt mix af Hard Rock, Metal, Punk og Rockabilly, som tro mod 50'ernes Rock 'n' Roll, spilles med kontrabas i stedet for elbas.
Musikken favner bredt, fra glade og festlige rytmer til hårde guitar riffs, og appellerer på den måde til et mangfoldigt publikum. Men især fans af navne som Volbeat, Metallica, Ramones og Johnny Cash vil elske Grumpynators og deres Motorbilly.
I marts 2017 udgav Grumpynators deres 2. studiealbum City of Sin på Mighty Music. Albummet er skrevet i samarbejde af bandets 4 musikere, og er produceret i samarbejde med Jacob Hansen- fra Hansen Studios (Volbeat, Dizzy Mizz Lizzy, Pretty Maids).
Derudover deltager Rob Caggiano, kendt fra Anthrax og Volbeat, som gæst på nummeret Far Away, hvor han har spillet solo og bidraget med fills og temaer.
Den første uge efter udgivelsen, opnåede City Of Sin en flot 18. plads på den officielle danske vinyl top 40-liste, samt efterfølgende airplay på radiokanaler som P4 og myROCK.
Også anmeldelserne fra ind- og udland er flotte:
"Det kan sagtens vise sig, at bandet bliver det næste nye store danske rockband. Går det som City of Sin varsler, vil Volbeat nok snart kunne ane Grumpynators i bakspejlet." - Devilution
"Måtte de få et gigantisk gennembrud med det hér. Det ville være fuldt fortjent. . . City Of Sin er som skrevet stod, én af de bedste fester i nyere tid." - Steffen Jungersen.
Siden udgivelsen af debuten Wonderland, har Grumpynators spillet Danmark tyndt, og haft en del optrædener i Tyskland. Derudover kan fremhæves at bandet i 2016 blev:
- indstillet til GAFFA Prisen - som Årets Danske Hard Rock-Udgivelse
- nomineret som årets danske alternative udgivelse til High Voltage Rock Awards
- udtaget som TAK ROCK!'s bidrag til COPENHELL hvor de åbnede Pandæmonium scenen.
Musikerne i Grumpynators "mødtes" gennem en række Volbeat-koncerter i 2008, hvor Emil og Jakob, med Taggy Tones, spillede support for Volbeat, hvor Christian var akustisk guitarist. Senere i 2010 leverede Jakob, kontrabassen til Volbeat's 16 Dollars', hvilket nok var første gang konceptet "Metalbilly" blev brugt i Danmark.
I 2011 besluttede de, at gå sammen og prøve den her nye blanding af, og Grumpynators blev til.
Emil Øelund - Vokal og guitar
Christian Nørgaard - Lead guitar