Ringsted Jazzklub - Doc Houlind All Stars

Efter i en årrække at have udlevet drømmen om at spile trompet i forgrunden, er Søren ”Doc” Houlind nu tilbage bag trommerne. Søren "Doc" Houlind er lidt af en legende indenfor dansk traditionel jazz. Han startede sin musikalske løbebane som trommeslager og kapelmester i Århus først i 70'erne. I de år opholdt han sig meget i New Orleans og spillede med mange af de gamle legender. I 80'erne var han trommeslager hos Papa Bue, og dannede derefter makkerpar med Liller, indtil dennes alt for tidlige død.
Stilmæssigt er Sørens store forbillede klarinettisten Georg Lewis, som var en af hovedfigurerne i revivaljazzen i starten af 50’erne. Sørens mangeårige klarinettist Jesper Larsen er ankermand i at give orkestret netop denne sound. Klarinettern han spiller på er derfor den ældre type Albert-system (i modsætning til det lidt nyere Böhm-system), så lyden bliver så autentisk som overhovedet muligt.
Doc Houlind er stadig et velanskrevet navn ude i verden, og orkestret bliver fortsat inviteret til at spille rundt omkring. I foråret 2018 går turen f.eks. til Malaga og Costa del Sol.
Besætningen i Doc Houlind er:
- Søren "Doc" Houlid, trommer og vokal
- Jesper Larsen, klarinet
- Ragnar Tretow, trompet
- Kristian Barfoed, basun
- Lis Krøyer, klaver
- Ebbe Kjærsgård Hansen, banjo
- Karl Kronqvist, bas
Spisning starter kl. 19.00
Musikken starter kl. 20.30 og varer til kl. 23.30
Billetpris:
Koncert:125.00 kr. for gæster og 75,00 kr. for medlemmer.
Madbillet koster 100,00 kr
www.dochoulind.dk